Vri, 14 Jun 2024

  

Member of
Mundikat


Member of


AVONTUREN > MIRRE`S DAGBOEK > VERVOLG II

29 mei 2006
Eind mei is ze samen met Djavi mee geweest naar de Neocat Burmezenmiddag. Omdat ik een verkeerde afslag nam en daardoor een stuk omreed, heeft ze vrij lang "opgesloten" gezeten in de transportkooi.
Ze houdt er zo-wie-zo niet van om opgesloten te zitten, maar dit was wat te lang naar haar zin. Behalve dat ze wat onrustig was, zachtjes maar regelmatig vocaal protesteerde en af en toe geprobeerde of het deurtje toch niet open ging, heeft ze zich kranig gedragen. Djavi vond haar gedrentel wat minder. Hij moest steeds opzij, zodat zij kon kijken of hij niet voor een geheime uitgang lag. Dat was hij op een gegeven moment beu en liet haar dat door middel van kleine grommen weten. Volgende keer gaan ze dus ieder in een aparte kooi.
Op de "show" zelf was haar gedrag buitengewoon goed. Eerst vond ze alles een beetje eng en is ze tegen Djavi aangekropen. Toen ze doorhad dat er niets engs gebeurde werd ze nieuwsgieriger en heeft zelfs wat gespeeld. De kennismaking met de keurmeester vond ze niet zo belangrijk, ze ging liever op onderzoek. Toch heeft ze zich, met wat zachte dwang, goed laten bekijken. De keurmeester was erg tevreden over haar. Het enige minpuntje was haar staarteinde. Het laatste kootje staat een beetje scheef bij stress. Ik vind dat geen probleem, maar ze moest het wel in het keurrapport vermelden.
Uiteindelijk werd deze kleine dame U1 en BIS. Geen gekke prestatie. Ik ben dan ook erg trots op haar. Helaas kwam de organistatie een beker te kort, dus die hebben we nog te goed.


Djavi deed het ook niet slecht, werd U1 en net geen BIS. Wl kreeg hij een speciale beker: die voor "lieveling van de keurmeester". Mag wel oppassen dat deze "dweil" niet naast z'n pootjes gaat lopen.
De terugreis verliep vlot en eenmaal thuis was alles zo weer in orde. Quibus en Yottum hebben een beetje gebromd, maar na het eten was daar niets meer van te horen. Opvallend vind ik wel, dat Robbyn na een show zich altijd even terug trok en met niemand contact wilde. Na een paar uurtjes was dat over en was hij gewoon weer aanwezig. Djavi heeft daar nog nooit last van gehad en ook Mirre liet niets blijken wat kon duiden op stress. Fijn om te weten. Nu kunnen we met een gerust hart naar de Neocatshow in Nijmegen in september.

3 juni 2006
Jawel het is zover, bel de krant! Het is ongelooflijk maar echt waar:
Mirre heeft brokken gegeten zonder vlees!!!!
Zomaar geheel spontaan, vrijwillig en helemaal uit zichzelf.
Zo, da's eruit.
Geweldig toch? Ze had zo'n honger dat ze niet wachtte op het vlees, maar direct aan de brokken begon. Toen ze me weer de keuken in zag komen, vroeg ze er uiteraard wel om. Ik heb haar echter geaaid en geprezen en weer terug gestuurd naar haar bakje. Ze at zowaar gewoon door. Ik dacht het de 2de dag ook zo te doen, maar na 2 of 3 brokjes, kwam ze me toch even vertellen dat ze iets miste. Ze heeft toen een hl klein lepeltje vlees gekregen en wat ik over had heb ik verdeeld onder de andere katten. Op = op tenslotte. Ook gisteravond at ze goed. M'n tuttebel heeft dus eindelijk door hoe het moet. Zou ze toch een grote meid worden?

Bevriende catteries
Alchymists
Brookside
Emibell
Niraja
Zebdaj
Member of
Nederlandse Burmezen Club


Member of
Ocicat Club
Holland


© 2006-2024 Cattery Nimble Nymph - Alle rechten voorbehouden
Disclaimer - Privacy Statement