Maa, 22 Apr 2024

  

Member of
Mundikat


Member of


AVONTUREN > LANG LEVE DE L(=W)OL

Zoals bekend heeft enige tijd geleden Djavi zijn intrede gedaan. Hij is nu ruim acht maanden en begint steeds mooier te worden en ook steeds liever, voor zover dat nog mogelijk is. Hij vindt iedereen even aardig en als je lekker kunt kriebelen, ben je zijn beste vriend. Op z'n tijd heeft hij last van kuren. Dat begon al vroeg, maar redelijk onschuldig.

Naast de kattenbende heb ik ook een grote verzameling beren, allen voorzien van truitjes, broekjes, sokken, e.d. Zo klein als hij was, ging Djavi er met de beren vandoor. Al waren ze vier keer zo groot, hij sleepte ze naar zijn geheime verstopplek, alwaar ze bleven liggen tot ik ze weer vond.

Wat later ontdekte hij dat ze aangekleed waren. Vooral de sokken waren erg interessant. Hij trok eraan, net zo lang tot ze uit waren en verstopte die op de meest onmogelijke plaatsen. Je staat er verstelt van op hoeveel plaatsen in je huis iets verstopt kan worden. Op heel wat vreemde plaatsen vond ik spullen terug.

Nog steeds onschuldig, hooguit wat lastig, al vond ik sommige sokken terug met een gat erin. Tot hij de moeite niet meer nam om de sokken uit te trekken. Hij zette gewoon z'n tanden erin en begon te kauwen. Sokjes zijn vrij gemakkelijk te vervangen, maar met kapotte berepootjes lukt dat niet zo makkelijk. Bovendien vond ik het nu niet echt grappig meer.
Dus werden de plantenspuiten gevuld en startklaar gezet. Bij de eerste geluiden van kauwgedrag, richtte ik de spuit en haalde de trekker over. Een snelle trippel van pootjes vertelde me dat het raak was. De spuit was zeer succesvol, maar alleen op zeer korte termijn. Binnen een paar dagen nam Djavi zijn prooi mee en ging er dan mee onder tafel, stoel of bed zitten. Daar kon ik spuiten wat ik wilde, maar hij had er geen last meer van. Ja, ja, het is een slimme rakker.

Toen hij nog meer kuren ging vertonen, verdacht ik hem van puberaal gedrag. Voor advies naar de fokker gemaild. Die herkende dit alles. Niet als puberaal gedrag, maar als woleter. Ze mailde me een tekstfragment (uit een boek wat ik nota bene zelf in de kast had staan) en een tip. Op www.spat.nl kon ik "bitterapple" bestellen. Door de vieze smaak zou zijn gedrag ontmoedigd worden. Maar bestellen betekent wachten en dat wilde ik niet.

Dus op naar de dierenspeciaalzaak. Ja, bitterapple kende ze wel en verkochten ze ook. Een reuzenfles voor een reuzenprijs. Niet echt leuk. Gelukkig verkochten ze ook "bitterbite" en dat heb ik meegenomen. Thuis alle beren gesprayed en vol goede hoop afgewacht. Omdat ik per ongeluk ook m'n vinger had ondergesprayed, weet ik nu dat het echt heel smerig smaakt.

Op dit moment spray ik elke 7-10 dagen en het lijkt redelijk goed te gaan. Nog maar bij vlagen "knaagt" Djavi dwars door de bitterbite en de berenkleding heen. Daarnaast heeft hij gelukkig ook tijden dat hij nergens anders in bijt dan in zijn brokken. Een groot deel van de beren zit inmiddels in hun blote bontje, want alle kapot gekauwde kleding gaat meteen in de prullenbak. Vervangen heeft voorlopig geen zin. Alleen zijn nieuwste mand....die is af en toe nog te lekker om te laten staan.

Weet iemand raad of nog meer tips? Mail dan de redactie van de cattrack of mij persoonlijk. Alle tips zijn van harte welkom.

Bevriende catteries
Alchymists
Brookside
Emibell
Niraja
Zebdaj
Member of
Nederlandse Burmezen Club


Member of
Ocicat Club
Holland


© 2006-2024 Cattery Nimble Nymph - Alle rechten voorbehouden
Disclaimer - Privacy Statement