Vri, 14 Jun 2024

  

Member of
Mundikat


Member of


RAS INFO > DE BURMEES > KLEURVARIËTEITEN

Er zijn aardig wat kleuren erkend bij de Burmees.

Bruin (BUR n)De vacht van deze kat is warm donkerbruin, welke bijna onmerkbaar lichter wordt op het onderlichaam. Afgezien hiervan en van de iets donkerder oren en masker, is verder geen enkele kleur toegestaan. Het neusleertje en de voetzolen zijn bruin. Een te donker bruine kleur, naar het zwarte toe, is fout.

Blauw (BUR a)


De vacht van deze kat is zacht zilvergrijs. De rug en de staart zijn iets donkerder. De oren, het gezicht en de voetjes moeten een duidelijk zilveren glans vertonen. Het neusleertje is donkergrijs, de voetzolen zijn rozig grijs.

Chocolate (BUR b)


De vacht van deze kat is warm, melkchocoladekleurig. De oren en het masker mogen iets donkerder zijn, maar de poten, de staart en de onderkaak moeten dezelfde kleur hebben als de rug. Gelijkmatigheid van kleur is zeer gewenst. Het neusleertje warm chocoladebruin, de voetzolen steenroze tot chocoladebruin.

Lilac (BUR c)


De vacht van deze kat is zacht duifgrijs met een lichte roze-achtige gloed. De oren en het masker mogen iets donkerder van kleur zijn. Het neusleertje is lavendelroze, de voetzolen zijn lichtroze tot lavendelroze.

Rood (BUR d)


De vacht van deze kat is licht oranje met lichte tabby aftekening op het voorhoofd en lichte tabby aftekeningen elders (behalve op de zij en de buik) zijn toegestaan in een anderszins uitmuntende kat. De oren zijn duidelijk donkerder dan de rug. Het neusleertje en de voetzolen zijn roze.

Crème (BUR e)


De vacht van deze kat is licht crème met lichte tabby aftekening op het voorhoofd en lichte tabby aftekeningen elders (behalve op de zij en buik) zijn toegestaan in een anderszins uitmuntende kat. De oren zijn duidelijk donkerder dan de rug. Het neusleertje en de voetzolen zijn roze.

Bruin-tortie (BUR f)


De vacht van deze kat is bruin met rood, gemêleerd of gevlekt, zonder strepen. De kleurverdeling is niet zo belangrijk als het type. Het neusleertje en de voetzolen zijn effen of gevlekt, bruin met roze.

Blauw-tortie (BUR g)


De vacht van deze kat is blauw met crème, gemêleerd of gevlekt, zonder strepen. De kleurverdeling is niet zo belangrijk als het type. Het neusleertje en de voetzolen zijn effen of gevlekt, blauw met roze.

Chocolate-tortie (BUR h)


De vacht van deze kat is chocolate met rood, gemêleerd of gevlekt, zonder strepen. De kleurverdeling is niet zo belangrijk als het type. Het neusleertje en de voetzolen zijn effen of gevlekt, chocolate met roze.

Lilac-tortie (BUR j)


De vacht van deze kat is lilac met crème, gemêleerd of gevlekt, zonder strepen. De kleurverdeling is niet zo belangrijk als het type. Het neusleertje en de voetzolen zijn effen of gevlekt, lilac met roze.

Bevriende catteries
Alchymists
Brookside
Emibell
Niraja
Zebdaj
Member of
Nederlandse Burmezen Club


Member of
Ocicat Club
Holland


© 2006-2024 Cattery Nimble Nymph - Alle rechten voorbehouden
Disclaimer - Privacy Statement