Maa, 22 Apr 2024

  

Member of
Mundikat


Member of


RAS INFO > DE OCICAT > KLEURVARIËTEITEN

Op dit moment zijn Ocicats erkend op shows in twaalf kleuren.

Tawny (n24)


Zwarte of bruine spots op een rood of agouti ondergrond. Het neusleertje is steenrood en zwart omrand. De voetzolen zijn zwart of bruin.

Chocolate (b24)

Chocolade kleurige spots op een warm ivoren agouti ondergrond. Het neusleertje is roze en bruin omrand. De voetzolen zijn chocolade roze.

Cinnamon (o24)
#3#
Kaneelkleurige spots op een warm ivoren agouti ondergrond. Het neusleertje is roze en kaneelkleurig omrand. De voetzolen zijn roze.

Blauw (a24)

Blauwe spots op een zacht blauwe of vale agouti ondergrond. Het neusleertje is blauw met een donkerblauwe rand. De voetzolen zijn blauw.

Fawn (p24)
#5#
Fawnkleurige spots op een bleke ivoren agouti ondergrond. Het neusleertje is roze met een fawn rand. De voetzolen zijn roze.

Lilac (c24)

Lilac kleurige spots op een bleke of vale ivoren agouti ondergrond. Het neusleertje is roze met en lilac omrand. De voetzolen zijn lavendel-roze.

Tawny zilver (ns24)

Zwarte spots op een bleek zilveren / wit agouti ondergrond. Het neusleertje is steenrood en zwart omrand. De voetzolen zijn zwart.

Chocolate zilver (bs24)

Chocolade kleurige spots op een witte agouti ondergrond. Het neusleertje is roze met chocolade rand. De voetzolen zijn chocolade roze.

Cinnamon zilver (os24)

Kaneelkleurige spots op een witte agouti ondergrond. Het neusleertje is roze met kaneelkleurige rand. De voetzolen zijn roze.

Blauw zilver (as24)

Blauwe spots op een witte agouti ondergrond. Het neusleertje is blauw met een donkerblauwe rand. De voetzolen zijn blauw.

Fawn zilver (ps24)

Fawn spots op een witte agouti ondergrond. Het neusleertje is roze met een fawn rand. De voetzolen zijn roze.

Lilac zilver (cs24)

Lilac spots op een witte agouti ondergrond. Het neusleertje is roze met een lilac rand. De voetzolen zijn lavendel roze.

De kleur Chocolate is één van de meest populaire kleuren van de Ocicat en mogelijk één va de meest onbegrepen kleuren. De kleur kent een zeer grote schakering. Denk bv aan melk-, bitterzoete – en pure chocolade. De chocolade kleur kan HOT zijn en dat verwijst dan naar de warme roodbruine kleur in de achtergrond. Ze kan echter ook COLD zijn en dan lijkt de achtergrondkleur meer op havermout ivoor.

Bevriende catteries
Alchymists
Brookside
Emibell
Niraja
Zebdaj
Member of
Nederlandse Burmezen Club


Member of
Ocicat Club
Holland


© 2006-2024 Cattery Nimble Nymph - Alle rechten voorbehouden
Disclaimer - Privacy Statement