Vri, 19 Jul 2024

  

Member of
Mundikat


Member of


AVONTUREN > ZOHRA`S DAGBOEK > WEEK 3

Zondag 19 mei 2002.


Vanmorgen heeft m'n mens zolang geslapen, dat ik maar vast naar beneden ben gegaan. Ik moest even naar de bak en had ook wel zin in een spelletje. Kwam natuurlijk de grote meiden tegen. Met Quibus even goedemorgen geneusd, Thia gromde, dus die heb ik maar links laten liggen. Dat ze daar nou niet mee ophoud, dat snap ik niet. Ze is zelfs hartstikke schor op het moment, zou ze teveel gegromd hebben?
Toen m'n mens eindelijk beneden kwam, heeft ze eten voor ons klaargemaakt. Ze vindt dat ik maar weinig eet. Dan moet ze vanavond eens opletten....m'n buikje is dan ton-rond.
Vandaag weer lekker wild gespeeld. De gordijnen zaten dicht tegen de zon,dus die heb ik weer onveilig gemaakt (die hangen nu dus weer opgeknoopt). Geprobeerd het aquarium open te krijgen. Dat valt nog niet mee. De deksel die ik dan op moet tillen is erg zwaar, bovendien zit ik er telkens bovenop. Uit frustratie op de rand zitten bijten en in de snoertjes van de lamp en de pomp.
Daar raakte m'n mens weer van onderste boven. Weer veel NEE en FOEI en in m'n gezicht blazen. Toen heeft ze pepermuntolie op de snoertjes gesmeerd. Bah! Boven op het aquarium heeft ze een kleedje gelegd, maar mij houdt ze niet voor de gek. Ik weet precies waar de opening zit....en daar hangt nu een grote punt van het kleedje voor. BAH, dat mens bederft ook alles! Ze heeft wel geprobeerd me af te leiden en te troosten door veel met me te spelen en dat maakte weer een boel goed.
Bij het naar bed gaan even met Yottum gespeeld. 'k Was erg moe en had een boel slaap. Ben in Yottum z'n slaapmandje gaan liggen en dat ligt inderdaad erg lekker. Ben er zo in slaap gevallen. Was Yottum niet zo blij mee. Die is uiteindelijk maar op het kussen ernaast gaan liggen met een gekwelde blik op z'n kop. Toch lief van 'm dat hij me heeft laten slapen.

Maandag 20 mei 2002.
Vandaag is de laatste vakantie dag van m'n mens. Dan moet ze weer gaan werken en is het uit met de pret. Dan moet ik het de hele dag zonder haar doen en de hele dag zit ik dan alleen met die grote katten. Eigenlijk is alleen Yottum maar aardig tegen me. Heb even zwaar medelijden met mezelf.
Heb een goed gesprek gehad met Yottum. Moest toch even kwijt dat ik er flink van baal dat hij regelmatig op een lekker plekje op de kast gaat liggen en dat ik daar niet kan komen. Dat Thia regelmatig boven op een kast gaat liggen, vind ik niet erg, ze wil toch niets met me te maken hebben. Maar Yottum wil ik graag binnen poot-bereik hebben. Het enige wat die gozer daar op te zeggen had, was dat ik maar moest wachten tot ik groter was, dan kon ik zelf op de kast springen. Nou daar heb ik veel aan! Ik heb m'n eigen groeitempo toch niet in de hand? Daar moest hij me wel weer gelijk in geven. Toen heeft hij me maar beloofd om er zo min mogelijk te gaan liggen, maar af en toe moet hij gewoon even.... Kijk, dat snap ik, dat heb ik zelf ook wel eens. Maar ondertussen baal ik dus dat ik nog niet zo hoog kan springen.
Om me een beetje af te leiden, heeft m'n mens een fotosessie voor me georganiseerd. Ik speel gewoon met een speeltje en dan duwt zij op een knopje van een apparaatje en dan wordt ik even totaal verblind. Dat is de flitser, legde ze heel leuk uit. Die is nodig, anders kan ze me niet zien op de foto. Fijn....nu kan ik niets zien en daar ben ik niet blij mee.
Vandaag is geloof ik helemaal geen leuke dag. Ik ga maar even slapen. Misschien dat het later nog wat wordt, maar ik vrees het ergste.

Dinsdag 21 mei 2002.
Vandaag was er opeens muziek, terwijl we allemaal nog lagen te slapen. Bleek de wekker te zijn. M'n mens moest er uit en naar haar werk. Dat had ze me al wel verteld, maar dat was ik weer even vergeten. Toen ze wegging kregen we een snoepje, dat vond ik wel lekker. Maar vervolgens zat ik een beetje verloren. Yottum vertelde dat ze nu een tijdje weg zou zijn en dat we het huis voor ons zelf hadden. Dus even lekker gespeeld en toen gaan slapen. Dat zag ik de anderen ook doen.
Toen m'n mens weer thuis kwam, kreeg ik een boel aaitjes en wat brokjes. Heb m'n mens heel uitbundig begroet en verteld dat ik haar heel erg gemist had.
Na het eten de boel op z'n kop gezet, moest even al m'n energie kwijt. Dat heeft m'n mens wel geweten. Zelfs de opgeknoopte gordijnen waren niet veilig. Zou ik gegroeid zijn?

Bevriende catteries
Alchymists
Brookside
Emibell
Niraja
Zebdaj
Member of
Nederlandse Burmezen Club


Member of
Ocicat Club
Holland


© 2006-2024 Cattery Nimble Nymph - Alle rechten voorbehouden
Disclaimer - Privacy Statement