Vri, 14 Jun 2024

  

Member of
Mundikat


Member of


AVONTUREN > CHARO'S EERSTE NESTJE

De zwangerschap van Charo verliep zeer voorspoedig. Eerst leek haar buik niet echt in omvang toe te nemen, maar de laatste twee weken kwam daar duidelijk verandering in. Ze kreeg uiteindelijk een prachtige, ronde buik die vol zat met bewegelijke kittens.

De bevalling was lang en zwaar met als gelukkig eind resultaat vier prachtige kittens. Drie meisjes en een jochie in de kleuren rood en crème. Vanaf de eerste dag hebben ze zich buitengewoon te goed gedaan aan moeders voedzame melk, want ze groeiden als kool. Het is steeds weer ongelofelijk om te zien hoe snel die pasgeboren wurmen veranderen in kleine katjes. Je ziet ze zo ongeveer groeien en zich ontwikkelen terwijl je naar ze kijkt.


De eerste twee weken lagen de kleintjes met volle buikjes voornamelijk tevreden om zich heen te kijken. Daarna begonnen ze wat te kruipen. Nooit ver, zodat ze snel terug konden naar mama voor een slokje gevolgd door een slaapje. Maar de ontwikkeling gaat door en haast voor je er erg in hebt, lopen ze door de kist en zijn ze er klaar voor om de wereld te gaan ontdekken.

Op dat moment verhuisden ze van mijn slaapkamer naar de woonkamer. Mama Charo is nog even terug naar boven gelopen om te kijken of we echt niemand vergeten waren, maar daarna is ze bij haar kinderen gaan liggen om ze te laten drinken. De hele ochtend heeft ze tevreden in de kist gelegen bij de kleintjes en daarna toegekeken hoe ze hun eerste stapjes buiten de kist waagden. Dat was een prachtig gezicht.

Halverwege de middag was dat opeens over. Het leek wel alsof de derde wereld oorlog was uitgebroken. Charo joeg achter de andere katten aan (luid krijsend en met dikke pluimstaart) en sloeg ze waar ze ze maar raken kon. Verschillende malen kon ik haar weer laten bedaren of af laten koelen, maar steeds opnieuw was het raak. De stress bij de andere katten én bij mij liep zo aardig op.

Na een paar dagen, waarin het soms leek alsof het wat beter ging, heb ik – na de zoveelste uitbarsting – moeder en kinderen toch maar weer naar boven gebracht. Daar voelde ze zich altijd veilig, hopelijk zou dat nu ook weer zo zijn. En als dat even niet het geval was, kon ik de deur altijd nog een poosje dicht doen. Wat mij betreft niet de meest ideale situatie, maar moederpoezen beslissen nu eenmaal zelf wat ze willen.

Zo is de situatie inderdaad bedaard. Na enige tijd konden haar grootmoeder Mirre en tante Deeba haar gezelschap houden. Zo was ze niet alleen. Haar eigen moeder, die slecht tegen veranderingen kan, bleef nog wat brommerig en daarom was ze niet welkom in de buurt van de kittens. Ook ten opzichte van de aanwezige ex-katers bleef Charo erg waakzaam.


De kittens hadden nergens last van. Die ontwikkelden zich in rap tempo in super leuke, razendsnelle en prachtige kinderen. Ze leerden al snel vast voedsel te eten en de kattenbak te gebruiken. Naast spelen met elkaar, speelden ze ook regelmatig met allerlei speeltje en klommen ze heel behendig in de verschillende krabpalen. Er weer uit en naar beneden komen bleek ook een leerproces, wat ze gelukkig bijna even rap onder de knie hadden.

De omheining van 50 cm hoog bleek, veel sneller dan ik had gedacht, lang niet zo moeilijk om overheen te komen. Daarna liepen ze dus vrij door de kamer. Met mijn lange benen en grote voeten, kon ik me alleen nog maar schuifelend voort bewegen. Voor je er erg in had, schoot er wel eentje te voorschijn om (bijna) onder een maatje 42 te komen.

Op de leeftijd van 7 weken kunnen ze eigenlijk al alles. Het meeste daarvan doen ze ook zoals het hoort. De rest van de tijd dat ze nog hier zullen zijn, moeten ze nog het een en ander over manieren en etiketten leren. Met behulp van de kattenbende moet ook dat geen enkel probleem zijn

Bevriende catteries
Alchymists
Brookside
Emibell
Niraja
Zebdaj
Member of
Nederlandse Burmezen Club


Member of
Ocicat Club
Holland


© 2006-2024 Cattery Nimble Nymph - Alle rechten voorbehouden
Disclaimer - Privacy Statement