Vri, 19 Jul 2024

  

Member of
Mundikat


Member of


AVONTUREN > GEBROKEN NACHT

Heeft u ook zo lekker geslapen met die warmte? In mijn slaapkamer werd de temperatuur maar niet minder dan 25 graden. Dat is wat warmer dan ik lekker vind. Gelukkig heb ik een plafondventilator om het nog enigszins aangenaam te hebben. Mocht u nergens last van hebben gehad, maar wilt u toch een keer willen genieten van een slechte nachtrust, dan heb ik hier een recept voor u, dat gegarandeerd werkt.

Men neme een bed op een warme kamer. Verwarmt door zonne-energie is geen vereiste, de centrale verwarming kan ook dienst doen. Vervolgens zette men het raam open zodat er (eindelijk) een stroom frisse lucht door waait. Leg dan een lichtslapend persoon in dat bed en zorg ook dat u net een Burmees kitten in huis heeft van zo'n vier maanden. Mocht u meer Burmezen in huis hebben, dan is dat nog beter! De lieverds moeten wel toegang hebben tot uw slaapkamer, anders werkt het lang zo goed niet.

Daar lag ik dus onder een puntje dekbed te genieten van een zacht briesje dat met vlagen binnenkwam. Bovenop het dekbed lag mijn nieuwe aanwinst: Djavi. Ik begon al lekker weg te doezelen, toen hij besloot dat het op zijn plekje wat te koud werd om lekker te kunnen slapen.

Hij stond dus op en klom op mijn kussen en in m'n nek. Twee pootjes stappen op m'n hoofd en met een plofje laat hij zijn lijfje op m'n oor vallen. Daar zet hij gelukzalig z'n motortje aan en ronkt me weer helemaal wakker. Dan begint hij z'n pootjes te wassen en probeert mijn oor ook mee te nemen, maar daar heb ik al gauw een hand op gelegd. Ik ken m'n rakker, en jawel hij probeert de oorbellen uit m'n oor te trekken. Als dat niet lukt, begint hij m'n haar in een nieuw model te likken.

Heerlijk zo'n rasp over je hoofd. Dus ik duw hem opzij. Dat werkt nog geen minuut, want al snel likt hij nog meer haren in model en z'n snoetje gaat weer richting oor. Dus weer een hand over m'n oor. Geen probleem, dan wast hij m'n vingers wel. Ik pak hem op en leg hem voor me onder een stukje dekbed. Even blijft het stil, maar dan begint hij aan m'n kin te likken. Daar steek ik een hand tussen en mompel al mopperend iets.


Totaal niet onder de indruk, staat hij op en klimt weer in m'n nek om nu net naast m'n oor neer te ploffen. Als z'n snoet weer richting oor gaat, mompel ik een verwensing en duw z'n kopje stevig opzij. Blijkbaar begint hij nu door te krijgen dat ik niet zit te wachten op een wasbeurt, want met een zucht legt hij zich weer neer naast m'n oor met de ronk op vol volume. Zo ronkt hij de ergernis uit me weg. Zoetjes aan wordt het geronk minder en zakken we samen af richting dromenland.

Dan verplaats ik m'n been onder het dekbed en voor ik het weet zit er een klein burretje als een gek te krabben aan en te bijten in m'n dekbed. Dus ander been in de goede richting gemanoeuvreerd en voet tussen bur en dek geschoven. Het duurt even voor hij door heeft dat hij er niet meer bij kan, al probeert hij het nog zo hard.

Dan ben ik zo stom om m'n been nogmaals iets te verplaatsen en begint het spel van voren af aan. Nog een paar maal schuif ik m'n voet onder het burretje, hem al dan niet wegschuivend. Hij houdt hardnekkig vol. Dan komt grote broer Robbyn eens kijken wat al dat gedoe op bed te betekenen heeft.

Mijn benen en voeten vind hij niet interessant, z'n worstelende broertje des te meer. Na een tikje en nog een tikje, dringt het tot Djavi doordat hij niet langer alleen is. Hij vraagt z'n broer om hulp om die prooi onder het dek te pakken te krijgen, maar broer heeft andere plannen. In plaats van stoeien met het onbereikbare, stoeit hij veel liever met een "gewillige" prooi. Voor ik het weet, lijkt het wel circus op bed.

Robyn kent me langer dan vandaag en herkent de nodige verwensingen die ik mompel. Als het dreigt mis te gaan, neemt hij de benen en mag Djavi de klappen vangen. Zo gek ben ik natuurlijk niet, maar ik maak wel duidelijk dat ik nu EINDELIJK EENS SLAPEN WIL!! Djavi sputtert nog een beetje na en springt dan van bed, op zoek naar andere en leukere avonturen.

Ik hoop dat we deze zomer nog een heleboel mooi weer krijgen, maar liever niet t warm. En misschien moet ik toch eens overwegen om de kattenbende buiten de slaapkamer te houden. Hoewel....'t is ook wel zo gezellig en vooral 's winters erg praktisch met die warme kruiken in bontjas. Zal nog wel even moeten bedenken waar ik die nieuwe kruik kan leggen. Gelukkig duurt het nog een heel poosje voor het winter is.

Bevriende catteries
Alchymists
Brookside
Emibell
Niraja
Zebdaj
Member of
Nederlandse Burmezen Club


Member of
Ocicat Club
Holland


© 2006-2024 Cattery Nimble Nymph - Alle rechten voorbehouden
Disclaimer - Privacy Statement