Vri, 19 Jul 2024

  

Member of
Mundikat


Member of


AVONTUREN > DJAVI`S DAGBOEK > WEEK 2

Zondag 17 juli 2005.
Vandaag bezoek. De bijna 3-jarige Jesse had zelf 2 speeltjes voor Djavi uitgezocht: een met catnip gevulde sok en een rijdende muis. "Djavi kom je spelen?", klonk het regelmatig. Djavi vond dat niet zo nodig. Hij liet Jesse met de muis rijden, maar keek wel toe.
Ook Zohra heeft even "gespeeld" met Jesse. Zij lag op het plateau voor het raam. Jesse gaf haar allerlei speeltjes aan, die zij met haar achterpoten wegtrapte. Zo hebben ze elkaar een hele tijd geamuseerd.
's Avonds heeft Djavi een paar keer Zohra achterna gezeten. Blijkbaar had hij in gedachten dat hij zo aan een nieuwe vriendschap begon. Zoor vond het niet echt leuk, maar ook niet echt vervelend. Ze had hem makkelijk kunnen ontlopen, maar heeft zich een paar maal de huiskamer en de tuin door laten jagen.

Woensdag 20 juli 2005.
Vandaag voor het eerst de hele dag weg geweest en bij thuiskomst de katten in een prima staat aangetroffen. Ze wilden graag naar buiten, maar de timing was niet je dat. Het ging hard waaien en het begon al snel te regenen. Ze waren dus zo weer binnen.
's Avonds kon Djavi z'n draai niet vinden en is uiteindelijk bij Robbyn in de stoel gaan liggen, lekker dicht tegen hem aan. Robbyn heeft hem zeer grondig gewassen en is toen ook lekker gaan tukken.
Waarom Djavi bij Robbyn er wel naast gaat liggen en er bij Zohra boven op ploft, is me een raadsel. Ik heb in elk geval genoten van een stoel gevuld met rode burren.
Morgen eens kijken of ik Djavi zo gek kan krijgen dat hij zelf in z'n dagboek gaat schrijven. Ben benieuwd wat hij te vertellen heeft en of hij het vol kan houden. Zou hij het net zo snel opgeven als Robbyn? We zullen zien.

Donderdag 21 juli 2005.
-"Djavi...."
*Mmmmiew
-"Djavi, kom 'ns hier".
*Maaaauw
-"Kom dan".
*Mauw....plof...."tisser?"
-"Ik vind het tijd worden dat je zelf in je dagboek gaat schrijven."
*"Mmwoh, wat is een dagboek?"
-"Daarin schrijf je wat je allemaal doet en meemaakt."
*"Oh....eh....moet dat?"
-"Het lijkt me wel leuk. Zohra heeft het maanden gedaan en ook Robbyn heeft het geprobeerd."
*"Oh, is dat moeilijk?"
-"Nee hoor, je verteld het alleen niet meer aan mij, maar schrijft het op."
*"Mmmm, wanneer dan?"
-"Nu bijvoorbeeld? Vertel maar wat je aan het doen was."
*"Hmmm, even denken....ik was met Robbyn aan het spelen in de tuin. Zo goed?"
-"Ja hoor, prima, weet je nog meer?"
*"'t Gras is nog nat en we deden tikkertje. Toen riep je dat ik binnen moest komen. Verder weet ik niks hoor."
-"Als je weer wat weet, kun je het op gaan schrijven, okee?"
*"Mmmm, da's goed....denk ik. Nu ga ik eerst weer verder spelen. Doeg!"

Vrijdag 22 juli 2005.


Mmmm, 'ns even denken.... Vanmogen heb ik gegeten en toen wilde ik naar buiten. Dat kon niet, want het raam zat dicht. M'n mens ging de hele dag weg. Daar was ik het niet mee eens, dus toen ze weg wou, ben ik steeds meegelopen. Ze pakte me op en zette me weg, maar ik was meteen weer terug. Toen deed ze net of er iets aan de andere kant van de deur zat en dat moest ik natuurlijk even bekijken. Toen deed ze snel de deur dicht. D'r zat ook helemaal niks, rotstreek.
Toen ze eindelijk weer terug kwam kregen we meteen eten. Dat was maar goed ook, ik rammelde van de honger. Daarna bij m'n mens op schoot geklommen, Robbyn kwam er ook bij. Hij heeft mij gewassen en ik hem ook een beetje. Hij is wel heel groot, dus ben ik maar op z'n oor gaan sabbelen. Dat mocht niet van m'n mens, maar Robbyn vond het niet erg, dus waarom zou dat dan niet mogen? Ze was streng en hield z'n oor verstopt achter haar hand. Toen heb ik in haar vingers gebeten. Niet hard hoor, anders gaat ze gillen.
Voor het slapen gaan nog even met Robbyn's veter gespeeld. Da's een hartstikke leuk ding. Robbyn zat steeds toe te kijken en soms probeerde hij 'm af te pakken. Lukte lekker niet. Toen ik moe was en bij m'n mens ging liggen, heeft hij er nog even mee gespeeld.

Bevriende catteries
Alchymists
Brookside
Emibell
Niraja
Zebdaj
Member of
Nederlandse Burmezen Club


Member of
Ocicat Club
Holland


© 2006-2024 Cattery Nimble Nymph - Alle rechten voorbehouden
Disclaimer - Privacy Statement