Vri, 14 Jun 2024

  

Member of
Mundikat


Member of


RAS INFO > DE OCICAT > KARAKTER

Hoewel de Ocicat er wild uitziet, is hij van karakter alles behalve woest. Hij lijkt veel op een hond in die zin dat hij absoluut is toegewijd aan zijn mensen. De Ocicat is niet veel eisend of claimerig, maar wel zelfverzekerd en toegewijd aan zijn eigenaren. De meeste zijn ook heel extrovert bij vreemden, totaal niet verlegen, altijd in om de mogelijkheden tot vriendschap te bekijken of om bij het bezoek een schoot te zoeken om zich op te krullen.


Ocicats zijn vrij intelligent en makkelijk te trainen. Velen apporteren, lopen aan een tuigje, reageren op gesproken commando's en passen zich snel aan aan de huisregels aan. Vanwege hun aanpassingsvermogen zijn ze een plezier om mee te werken. Ze wennen ook gemakkelijk aan reizen.

Door hun sociale natuur zijn ze minder geschikt dan andere rassen om langere tijd alleen te blijven. Dat maakt ze echter tot een goede keuze voor gezinnen waar reeds andere katten en/of honden leven.


Hoewel de Ocicat aan de behoefte van het exotische voldoet, zijn ze gemakkelijk te houden en behoeven zij geen speciale zorg. Ze eten hetzelfde als andere huiskatten en hun korte vacht heeft slechts af en toe een bad of een borstelbeurt nodig. Ze zijn niet vatbaar voor bepaalde gezondheidsproblemen en door hun brede genetische basis zijn ze sterk en vitaal.

Bevriende catteries
Alchymists
Brookside
Emibell
Niraja
Zebdaj
Member of
Nederlandse Burmezen Club


Member of
Ocicat Club
Holland


© 2006-2024 Cattery Nimble Nymph - Alle rechten voorbehouden
Disclaimer - Privacy Statement