Vri, 14 Jun 2024

  

Member of
Mundikat


Member of


AVONTUREN > ZOHRA`S DAGBOEK > WEEK 14

Zaterdag 17 augustus 2002.
Kwam er vanmiddag achter dat zo'n tuin toch ook geen paradijs is. Ik zag een zoemer vliegen en die landde vlakbij op een bloem. Om de anderen te laten zien hoe goed ik al kan jagen, ving ik 'm. Bleek het een prikker te zijn en de rotzak stak me in m'n poot. Ik heb niet gegild van de pijn, al kostte dat wat moeite. M'n mens zag het meteen en begon m'n poot te inspecteren. Ze kon niets vinden, maar dat zal ook niet meegevallen zijn.
Ik lag te kronkelen om van schoot af te komen. Nadat ze me had losgelaten, heb ik m'n vacht een beetje in fatsoen gebracht en ben toen naar binnen gegaan. Het duurde een poosje voor m'n mens zich realiseerde dat ze me al even niet had gezien. Ze ging op zoek en vond me op een kast. Toen ze m'n pootje zag is ze goed geschrokken, dat zag ik goed. M'n pootje was twee keer zo dik. Ze heeft de dierendokter gebeld en die raadde haar aan m'n pootje in water en azijn te weken. Dat vond ik een minder goed idee, al was de koelte van het water wel lekker. Het was alleen zo nat. Nadat ze m'n pootje had afgedroogd, heb ik het nog even nagewassen. Ben daarna weer op de kast gesprongen en ben gaan slapen.


Zondag 18 augustus 2002.
Werd vanmorgen zonder pijn en met even grote pootjes wakker. Gelukkig. Heb met m'n mens even liggen kroelen tot we opstonden. Ook m'n mens was blij dat m'n pootje weer normaal was. Toen de zon niet meer zo heet was, mochten we de tuin weer in. Ik pas in het vervolg wel op voor zoemers, stel je voor dat het weer een prikker is! Zag dat Quinus dezelfde neiging heeft. Als m'n mens dat ziet, roept ze gauw dat het een prikker is en dan laat Quibus 'm met rust en rent naar binnen. We hebben onderling eens zitten kletsen en ervaringen uit zitten wisselen. We zijn allemaal al eens gestoken, behalve Thia. Die jaagt alleen op vliegen, vlinders en sprinkhanen en die prikken niet. Hoe ze zo snel het verschil ziet of hoort, weet ik niet en ze wil het me niet vertellen, stuk chagrijn.
Dinsdag 20 augustus 2002.
Vandaag alweer niet naar buiten. Het regent al een paar dagen. Gelukkig is het niet koud, maar wel nat en daar houd ik niet van. Maar wachten tot de zon weer gaat schijnen.

Bevriende catteries
Alchymists
Brookside
Emibell
Niraja
Zebdaj
Member of
Nederlandse Burmezen Club


Member of
Ocicat Club
Holland


© 2006-2024 Cattery Nimble Nymph - Alle rechten voorbehouden
Disclaimer - Privacy Statement