Don, 23 Mei 2024

  

Member of
Mundikat


Member of


AVONTUREN > O.C.I. > WACHTEN OF PLAN IN UITVOERING

Als fokker kun je plannen maken zoveel je wilt. De uitvoering is echter geheel afhankelijk van de poezen waarvoor je die plannen maakt. Mijn meiden hebben de afgelopen jaren duidelijk laten zien dat zij meestal iets heel anders in hun agenda hebben staan. Dat maakt dat ik geduld moet oefenen, veel geduld en bijtijds plannen moet aanpassen of uitstellen.

Oorspronkelijk had ik een nestje met Lani geplanned voor het begin van 2013. Omdat de poezen die vr haar aan de beurt waren niet geheel volgens mijn planning wensten te leven, liep een en ander toch weer anders. De ene poes bleek eerst schijnzwanger en kreeg uiteindelijk een nestje 6 maanden later dan ik gehoopt had.

De andere poes houdt me inmiddels al 10 maanden in spanning. Zij werd vrij vlot krols en heeft ook reeds 2x bij de kater gelogeerd, maar jammer genoeg zonder resultaat. Ik wacht nog steeds met spanning op de volgende krolsheid. Dan komt de kater hier logeren. We vermoeden dat de reis en de logeerpartij te veel spanning opleveren, waardoor ze niet zwanger wordt of reabsorbeert.

Dat uitstel was in het begin eigenlijk wel prettig. Lani had regelmatig periodes dat ze haar eten niet binnen kon houden en alles uitspuugde. Daardoor was ze behoorlijk mager. Ze was dus niet bepaald in conditie om zwanger te zijn en moeder worden. Langzamerhand zijn deze periodes minder geworden en de laatste tijd gaat het zelfs heel goed. Ze is weer aangekomen en is nu in mooie conditie.


Uitstel betekent echter dat alle plannen doorschuiven. Ook die voor Lani. Zij is inmiddels 2 jaar oud en dat lijkt me een mooie leeftijd om voor het eerst kittens te krijgen. Maar als alles zo doorgaat, zou dat nog wel eens een hele tijd kunnen duren. En dan rijst de vraag: wat nu? Wat is wijsheid?

Welke keuzes zijn er, welke afwegingen moet ik maken en wat zijn de concequenties? Ik kan blijven wachten tot m'n poes zwanger is, het nest krijgt en alle kittens weer uitvliegen. Als ik Lani daarna een nestje laat krijgen, loopt alles achter elkaar aan. Maar na Lani zit er nog een poes in de wachtrij, ook 2 jaar oud inmiddels. Zij zou dan nog bijna een jaar (of nog langer) moeten wachten.

Ik kan stoppen met Lani de pil te geven en haar naar de kater brengen als ze krols is, met de mogelijkheid dat ik 2 nesten tegelijk of vlak achter elkaar heb. Geen sinecure als je ook nog een baan buitenshuis hebt. De baas heeft toch bepaalde verwachtingen van z'n personeel. Al met al lijkt de tweede optie me toch aantrekkelijker dan de eerste.

Binnenkort zou ze, normaal gesproken, weer de pil krigen. Als ik die niet geef, duurt het echt nog wel even voor ze krols wordt en naar de kater mag. Wie weet is de dame op wie ik al zo lang zit te wachten intussen zo vriendelijk om krols en zwanger te worden.

Als ik mag kiezen, heb ik echt liever 2 nesten na elkaar dan tegelijk. Maar liever-koekjes worden niet gebakken. Ik zal dus keuzes moeten maken en de concequenties daarvan aanvaarden. Dat is het voorrecht van fokker zijn. Geloof me, ik kijk met smart uit naar de Oci-babies!!

Bevriende catteries
Alchymists
Brookside
Emibell
Niraja
Zebdaj
Member of
Nederlandse Burmezen Club


Member of
Ocicat Club
Holland


© 2006-2024 Cattery Nimble Nymph - Alle rechten voorbehouden
Disclaimer - Privacy Statement